Lääke

TOILAX YHDISTELMÄPAKKAUS enterotabletti ja peräruiskesuspensio 5 mg + 2 mg/ml 4 fol + 5 ml

Toilax sisältää bisakodyyliä, joka on ulostuslääke (laksatiivi). Lääkärin valvonnassa Toilax-valmisteita voidaan käyttää suolen tyhjentämiseen ennen leikkausta ja paksusuolen alueen tähystystutkimuksia sekä ennen suoliston, munuaisten, lantion ja lanneselän kuvantamistutkimuksia.
Toilax-valmisteita on kahtena eri valmistemuotona, enterotablettina ja peräruiskeena. Yhdistelmäpakkaus, joka sisältää molemmat valmistemuodot, on tarkoitettu peräsuolen tyhjentämiseen ennen leikkausta, toimenpidettä tai synnytystä. Pitkäaikaiseen käyttöön ja alle 10-vuotiaille lapsille vain lääkärin ohjeen mukaan.
Vaikuttava aine:
bisakodyyli
Pakkauskoko:
4 fol + 5 ml
Markkinoija:
Orion Oyj
Tuotetta varastossa
7,81 €
Toilax sisältää bisakodyyliä, joka on ulostuslääke (laksatiivi). Lääkärin valvonnassa Toilax-valmisteita voidaan käyttää suolen tyhjentämiseen ennen leikkausta ja paksusuolen alueen tähystystutkimuksia sekä ennen suoliston, munuaisten, lantion ja lanneselän kuvantamistutkimuksia. Toilax-valmisteita on kahtena eri valmistemuotona, enterotablettina ja peräruiskeena. Yhdistelmäpakkaus, joka sisältää molemmat valmistemuodot, on tarkoitettu peräsuolen tyhjentämiseen ennen leikkausta, toimenpidettä tai synnytystä. Pitkäaikaiseen käyttöön ja alle 10-vuotiaille lapsille vain lääkärin ohjeen mukaan.
Tavallinen annos on 1-3 tablettia illalla, iäkkäillä saattaa riittää 1 tabletti illalla
Ummetukseen käytetään vain yksi Toilax-annos päivässä tarvittaessa
Suositellaan ottamaan illalla mahaärsytyksen välttämiseksi, ei samaan aikaan maidon eikä liikahappoisuuslääkkeiden kanssa
Tabletti tulee niellä kokonaisena, sitä ei saa murskata eikä pureskella
0 bisakodyyli
Toilax on tarkoitettu vain tilapäisen, lyhytkestoisen ummetuksen hoitoon
Jos sinulla on muita sairauksia tai yliherkkyyksiä tai jos käytät muita lääkkeitä, varmista lääkkeen sopivuus pakkausselosteesta, apteekista tai lääkäriltäsi
Toilax voi aiheuttaa vatsan kouristuksia tai kipua, etenkin yliannosteltuna
Lisää haittavaikutuksia pakkausselosteessa
Suositeltuina annoksina Toilax lääkkeellä ei ole todettu haittavaikutuksia raskauden aikana
Imettämistä ei suositella, koska Toilax lääkkeen erittymisestä äidinmaitoon ei ole riittävästi tietoa
Jääkaappi (+2C - +8C)